Onze waterschapsbestuurders


​ ​
 
  Jeroen Brink

Jeroen Brink (1968) is opgeleid als software ontwikkelaar en heeft in 2011 zijn bachelor Wijsbegeerte behaald aan de Universiteit van Amsterdam. In maart 2015 is hij gekozen als Algemeen Bestuurslid voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, en hij is  fractievoorzitter van de fractie van de Partij voor de Dieren. In het dagelijks leven is hij business intelligence consultant bij de ANWB. In zijn vrije tijd is hij (onder andere) actief lid van de Partij voor de Dieren bij de werkgroep Amsterdam. Als veganist is Jeroen zeer bewust bezig met dierenwelzijn en heeft duurzaamheid en mededogen voor en met dieren hoog op de agenda staan. Hij vindt het belangrijk dat ook binnen het waterschap ruim aandacht besteed wordt aan dierenwelzijn en duurzaamheid. Jeroen woont in de wijk De Baarsjes in Amsterdam.
 

Peter van der Kraan

Peter van der Kraan uit Amsterdam heeft de AGV waterschap fractie reeds anderhalf jaar vertegenwoordigd als duo commissielid. In maart 2015 werd hij gekozen als algemeen bestuurslid. Als bioloog met specialisaties op gebied van waterkwaliteit en watermanagement maakt hij zich sterk voor ecologisch gezond water. De waterschappen kunnen er niet meer onder uit om zwaardere eisen te gaan stellen aan de vee-industrie, land- en tuinbouw om mest- en gifstoffen uit ons aller oppervlaktewater te weren. Daarom moeten de waterschapslasten verdeeld worden volgens het principe dat de zwaarste vervuilers het meeste betalen.

  Friso van Lierop

Friso van Lierop (1979) uit Amsterdam werd in maart 2015 gekozen als  algemeen bestuurslid. Hij volgde de opleiding Small Business en is in  het dagelijks leven werkzaam bij HuurDeZon in de projectontwikkeling van  zonne-energiesystemen. Daarnaast is Friso ondernemer en  natuurliefhebber. In het Waterschap AGV wil hij de ogenschijnlijk  tegenovergestelde belangen van ecologie en economie verbinden.