Frank van der Fluit


Lid Algemeen Bestuur

Frank is sinds 2021 lid van het Algemeen Bestuur namens de PvdD-fractie.
Hij groeide op in Haarlem en studeerde wiskunde en economie aan de lerarenopleiding VL-VU te Amsterdam. Zijn grootste hobby is het weer en het klimaat. Sinds 2013 heeft hij een website over het weer.

Vredebeweging
Het zijn de jaren 80 als ik kom te werken bij het IKV, de vredebeweging. Onrecht was toen al een belangrijk punt voor mij met daarbij: mogen mensen beslissen over het leven van anderen?

Weggooimaatschappij
De wereld verandert snel en om te voldoen aan de norm moet je mee met de meer, meer en meer weggooimaatschappij, ook als dat betekent dat anderen moeten lijden. In 2006 las ik het programma van de Partij voor de Dieren en zag ik dat de partij aansloot op mijn idee├źn. De partij deed mijn ogen openen, de dieren zijn nog slechter af in de huidige maatschappij en hebben helemaal niets te zeggen.

Veilig drinkwater
Ik wandel door de waterleidingduinen en zie ons drinkwater voorbij stromen. Maar hoe kan dat water echt veilig voor mij zijn als er medicijnen en andere chemische afvalproducten in het oppervlakte water terecht komen? En niet te vergeten welke invloed heeft dat op de natuur en dus de dieren die daar leven. Als er geen bij meer is waar zijn dan onze vruchten, zonder een gezonde natuur zal ook de mens het uiteindelijk niet redden, welk vaccin men ook maakt voor welke ziekte dan ook. En red je het wel, ga dan hogerop wonen voordat je natte voeten krijgt.

Frank is te bereiken op f.vanderfluit@partijvoordedieren.nl