Friso van Lierop


Lid Algemeen Bestuur

Friso van Lierop (1979) uit Amsterdam werd in maart 2015 gekozen als algemeen bestuurslid. Hij volgde de opleiding Small Business en is in het dagelijks leven werkzaam bij Enphase Energy, fabrikant van micro omvormers ten behoeve van zonne-energiesystemen en home energy solutions.

"Ik vind de taken van het waterschap enorm fascinerend: waterkwaliteit, veiligheid en voldoende water. Schoon en voldoende water zijn niet vanzelfsprekend. De traditionele partijen willen helaas te vaak alles houden zoals het nu is. Ze willen de problemen van nu niet snel genoeg oplossen. Daarom is de Partij voor de Dieren hard nodig. Ik wil dat economische belangen samengaan met groene plannen. Zodat ik het waterschap weer een stukje mooier kan achterlaten.

Ik vind het belangrijk om kwetsbaar groen en dieren te beschermen. De biodiversiteit staat enorm onder druk. Om de natuur zo snel mogelijk te herstellen is het tijd om slimmere en soms moeilijke keuzes te maken. Door geborgde zetels in het bestuur van het waterschap is de invloed van de traditionele landbouw helaas groot. Ik zie het als mijn uitdaging om samen met hen te komen tot een duurzamer waterbeheer. Bijvoorbeeld met flexibele waterpeilen, diervriendelijke oevers en een beter maaibeleid. En om verdere bodemdaling tegen te gaan.

Ook het schoonmaken van rioolwater kunnen we nog flink vernieuwen en verbeteren. Waarbij we rekening houden met de natuur. Waterschappen kloppen zich op de borst over het maken van duurzame energie uit rioolwater. Maar de lat kan nog een stuk hoger. We kunnen veel meer nuttige grondstoffen terugbrengen in een biologische kringloop, in plaats van ze te verbranden.

Het mooiste gebied in het waterschap vind ik het Naardermeer, adembenemend. En dat op een steenworp afstand van Amsterdam. Ik sta niet voor niets op de foto met mijn verrekijker. Want er zijn hier veel bijzondere diersoorten die zich niet altijd makkelijk laten bekijken. Ik raad iedereen aan vooral te genieten van de prachtige waterpartijen, stukjes moeras en de grote grazers. En sta af en toe stil om de omgeving in alle rust waar te nemen. Met een beetje geluk spot je bijvoorbeeld een purperreiger, waterral, baardmannetje of zelfs een otter."

Friso is te bereiken op f.vanlierop @ partijvoordedieren.nl

Gerelateerd

Moties