PvdD in verzet tegen doden muskus­ratten


PvdD in verzet tegen doden muskus­ratten

29 mei 2019

Ons bestuurslid Anne Mulder is bij de bestuursvergadering over het muskusrattenbeheer in actie gekomen: de Partij voor de Dieren wilde absoluut voorkomen dat wordt doorgegaan met het in onderwatervallen laten verdrinken van muskusratten.

In aanloop naar deze vergadering heeft de Partij voor de Dieren het dieronvriendelijke beleid al meerdere malen aangekaart. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld en in een beeldvormende sessie insprekers op gebied van dierenwelzijn uitgenodigd. Tijdens de vergadering waarin het besluit over de muskusratten zou vallen, heeft Anne Mulder 4 voorstellen ingediend om de dieronvriendelijke plannen die er lagen tegen te houden. De PvdD wil dat het waterschap serieus onderzoek gaat doen naar preventieve methoden om de dijken graafwerend te maken en stopt met het doden van de muskusratten.

Helaas haalden de voorstellen geen meerderheid in het algemeen bestuur. Wel kreeg Mulder de toezegging van het dagelijks bestuur dat preventiemaatregelen samen met andere waterschappen onderzocht gaan worden. De Partij voor de Dieren blijft zich inzetten voor het stoppen van doden van de muskusratten.

Gerelateerd nieuws

Weidevogelgebied 'wassen neus'

Opinie artikel door Peter van der Kraan (geredigeerd) geplaatst in de Gooi- en Eemlander van vrijdag 12 mei 2017. Weidevogel...

Lees verder

PvdD zwemt mee met A'dam City Swim

Zondag 8 september vond de 8e edtitie van de Amsterdam City Swim Plaats. Het Waterschap AGV is dit keer maatschappelijk hoofd...

Lees verder