Excursie Amstel, Gooi & Vecht


26 augustus 2016

Vrijdag 26 augustus hebben een aantal geĂ¯nteresseerde Partij voor de Dieren leden deelgenomen aan een bijeenkomst georganiseerd door duo-lid Mario Blom.

Er werd afgetrapt op het kantoor van het waterschap, aan de Korte Amsteldijk in Amsterdam, met een korte lezing over de geschiedenis van het water en waterschappen in Nederland. Ook de geschiedenis van waterschap Amstel, Gooi en Vecht kwam vanzelfsprekend aan bod. Vervolgens konden de deelnemers ervaren hoe het is om waterschapbestuurder te zijn. Aan de hand van een spel dat begeleid werd door medewerkers van Waternet, de uitvoerende instantie van waterschap Amstel, Gooi en Vecht, werd het voor iedereen duidelijk waarom we tijdens waterschap verkiezingen onze bestuurders kiezen en waarom ze niet zomaar worden aangewezen. Een leerzame ervaring.

Hierna is de groep aanwezigen op de fiets gestapt en zijn Amsterdam in gegaan, om te kunnen ervaren waar het waterschap overal zichtbaar is in de stad. En om te leren wat de invloed is van het waterschap op de waterkwaliteit en ecologische staat van het water. Wist u bijvoorbeeld dat als u langs de Amstel op de Omval staat, aan het begin van de Weesperzijde, dat u dan op een galgenveld van Oud Diemen staat? En dat de Amstelsluizen ter hoogte van theater Carré nog steeds de grens markeren tussen brak (zout) en zoet water?

De fractie van de Partij voor de Dieren wil graag Waternet medewerkers Maarten, Wilco en Lianne bedanken voor hun rondleiding door de stad en de organisatie van deze bijeenkomst.

Gerelateerd nieuws

Waterschap AGV spreekt zich uit tegen TTIP

De Europese Unie is druk in onderhandeling met de Verenigde Staten over 'TTIP', het Transatlantic Trade and Investment Partne...

Lees verder

Weidevogelgebied 'wassen neus'

Opinie artikel door Peter van der Kraan (geredigeerd) geplaatst in de Gooi- en Eemlander van vrijdag 12 mei 2017. Weidevogel...

Lees verder