Partij voor de Dieren voor het eerst in het Dagelijks Bestuur


Jennifer Bloemberg-Issa benoemd als DB-lid

18 juli 2023


Voor het eerst levert de Partij voor de Dieren een Dagelijks Bestuurder in het waterschap. Jennifer Bloemberg is als Dagelijks Bestuurslid namens onze partij benoemd. Het Algemeen Bestuur van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft dit in een ingelaste vergadering op 18 juli 2023 besloten.

Een aparte vergadering voor de benoeming was nodig omdat de provincie goedkeuring moet geven om iemand in het Dagelijks Bestuur te benoemen als diegene zelf niet op de kieslijst stond. De toestemming van de provincie is op 18 juli gegeven, waarna direct in de avond de benoeming plaatsvond. Het dagelijks bestuur van de coalitie PvdA, Water Natuurlijk, Partij voor de Dieren en de fractie Ongebouwd is hiermee compleet.

Jennifer Bloemberg was in de vorige bestuursperiode al volksvertegenwoordiger in het waterschap. Zij is 3e loco-dijkgraaf en heeft de volgende taken in haar portefeuille:

  • Gezond water/KRW
  • Dierenwelzijn (inclusief muskusrattenbeheer)
  • Biodiversiteit inclusief beheer en onderhoud
  • Lid Uniecommissie CWE
  • Accounthouder Gooise Meren, Hilversum, Laren, Blaricum en Huizen
  • Watergebiedsplannen Muyeveld, Kortenhoef, Hilversum, Gooiergracht en Naardermeer en schil
  • Omgevingswet/Keur/Legger inclusief vergunningen en zienswijzen op gemeentelijke en vergunningverlening

Gerelateerd nieuws

Natuurvriendelijk onderhoud belangrijk voor gezond water

De Partij voor de Dieren heeft succes geboekt. Er wordt niet bezuinigd op natuurvriendelijk onderhoud. Die toezegging deed he...

Lees verder

Aquathermie uit de Sloterplas

De Partij voor de Dieren heeft maandag de Sloterplas in Amsterdam bezocht. Het water in de Sloterplas wordt in de zomer warm ...

Lees verder