Tegels eruit en groen erin!


15 oktober 2021

De Partij voor de Dieren heeft ingestemd met een voorstel om bewoners te stimuleren tegels te verwijderen uit de tuin of op het dak en verder te vergroenen. Zij kunnen hiervoor een bijdrage krijgen van het waterschap AGV.
Het klimaat verandert waardoor droogte en extreme regenbuien elkaar afwisselen. Daarom is besloten 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor plannen van bewoners om de eigen wijk klimaatbestendig te maken. Vanuit het waterschap zal kennis en een financiële bijdrage worden gedeeld met inwoners die zich willen voorbereiden op de klimaatverandering. Denk hierbij aan een regenton, groen dak of de tegels uit de tuin.

De Partij is voor het stimuleren van inwoners om het groen en water meer ruimte te geven in de tuin, op het dak en aan het huis. Iedereen kan een positieve bijdrage leveren om de stad te veranderen in een groene spons. Door water vast te houden kunnen we het overtollig water binnen de stad opnemen en vasthouden voor droge periodes. AB-lid Mario Blom: "Door inwoners te stimuleren tegels eruit te halen verminderd het aandeel harde oppervlakte in de stad. Dit is een kans om inwoners te stimuleren om inheemse en biologische planten te planten voor het nodige biodiversiteitsherstel. Daarmee kan iedereen helpen de betonnen jungle te veranderen in een groen paradijs."

Bekijk de voorwaarden en vraag een aanvraagformulier aan

Gerelateerd nieuws

PvdD fractie wil uitleg over de verwerking van achter­stallige incasso’s van Waternet

AB lid Jennifer Bloemberg-Issa heeft het Dagelijks Bestuur schriftelijke vragen gesteld over achter­stallige incasso’s van Wa...

Lees verder

Onderzoek naar visreservaten

In het Algemeen Bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is een voorstel van de Partij voor de Dieren aangenomen om te on...

Lees verder