Water­schap gaat duide­lijker commu­ni­ceren


Motie over­ge­nomen

21 maart 2024

Het waterschap gaat duidelijker taal gebruiken. Nu zijn de teksten in plannen, voorstellen en op de website te ingewikkeld. Binnenkort zullen er zo min mogelijk moeilijke woorden, lange zinnen en afkortingen in staan. Dat heeft het bestuur beloofd, nadat de Partij voor de Dieren een motie had ingediend.

Alle documenten van het waterschap staan online. Op die manier kan iedereen volgen wat er gebeurt. Helaas zijn de teksten erg ingewikkeld. Daardoor is het voor inwoners moeilijk te begrijpen wat het waterschap doet. Ook wij zijn veel tijd kwijt om te snappen wat het waterschap bedoelt. Dat maakt het lastig om het bestuur te controleren.

We hebben meerdere keren gevraagd om helder taalgebruik. Ook hebben we zinnen uit documenten voorgelezen, om te laten zien hoe ingewikkeld die zijn. Toch werd het niet beter. Dus hebben we een motie geschreven. In de motie vragen we aan het bestuur om begrijpelijke taal van deze tijd te gebruiken. We hebben de motie samen met veel andere partijen ingediend.

Het bestuur was het met ons eens. Ze hebben beloofd om eind 2024 met een verbeterplan te komen. Dat is fijn om te horen! Wij zullen in de gaten houden of de informatie van het waterschap ook echt duidelijker wordt. Zelf kan je dat ook doen, via deze website. De motie kan je hier teruglezen.